Amerikai részvények vásárlása


2019.03.07.

Az amerikai és a magyar részvények vásárlása a legtöbb szempontból azonos. Azonban vannak különbségek is, melyeket jó lehet tudni, ha amerikai részvényeket szeretnénk venni. Ezeket gyűjtöttük össze.


Fontos leszögezni, hogy Amerikában nem csak egy tőzsde van, mint itthon a BÉT, hanem több. A két legnagyobb és talán legfontosabb a NYSE és a NASDAQ. Ezeken jóval több vállalat van bejegyezni, mint hazánkban. Több ezer cég részvényeit adhatjuk és vehetjük. Azonban az időzónák miatt, teljesen más időpontban zajlik ezeken a tőzsdéken a kereskedés, mint Magyarországon. Ha amerikai részvényt szeretnénk vásárolni, akkor azt, itthoni idő szerint 15:30 és 22:00 között tehetjük meg. Létezik még a pre market (nyitás előtt) és az after hours (zárás után), melyek alatt sokkal illikvidebb kereskedés folyik, mint a normál kereskedési időszakban.
Ami még különbözik az itthoni tőzsdéhez képest, az az, hogy nincs napi limit. Tehát bármennyit változhat egy nap alatt egy vállalat részvénye. Először nyilvánvalóan jól hangzik, hogy egy papír  meg is duplázhatja vagy akár triplázhatja árfolyamát egy nap alatt, azonban fontos észben tartanunk, hogy ez ugyan úgy vonatkozik a lefele menetre is. Bármikor megtörténhet, hogy egy részvény a felét éri ugyan azon a napon. Ezért fontos a diverzifikáció, mely segítségével elkerülhetjük, hogy pénzünk is ilyen tempóban csökkenjen. 

Amerikai részvények vásárlása

Az USA-ban sokkal több segítséget kaphatunk kereskedési szempontból, mint itthon. Szinte minden papírral foglalkoznak az elemzők, mind fundamentális, mind technikai elemzés szempontjából. A legfőbb vállalatok papírjairól a Random Capital is készít technikai elemzéseket, melyeket itt érheti el.
Különböző honlapokon böngészhetünk a hírekről, melyeket legtöbbször nagy tőzsdeguruk is kommentálnak. Mi ezeket ajánljuk tájékozódás szempontjából. thestreet.com, marketwatch.com, fool.com

Fontos szempont még, melyet figyelembe kell venni, hogy a jutalék, melyet a brókercégek számolnak fel, nagyon eltérő lehet. Az infografikánkon láthatja a mi és a versenytársaink árainak összehasonlítását. Ez segíthet kiválasztani a megfelelő vállalatot. 
 

Amerikai részvények vásárlása

MEGOSZTÁS

Ha érdekesnek találtad cikkünket, oszd meg másokkal is, hogy ők se maradjanak le!

AJÁNLOTT CIKKEINK


Amerikai részvények vásárlása

Az amerikai és a magyar részvények vásárlása a legtöbb szempontból azonos. Azonban vannak különbségek is, melyeket jó lehet tudni, ha amerikai részvényeket szeretnénk venni. Ezeket gyűjtöttük össze.

2019.03.07.

Bizonytalan emelkedés

Az Amazon árfolyama már jó ideje oldalaz egy hatvan dolláros sávban, a Tesla éppen kitört a régebb óta épülő háromszögből, a McDonald’s részvények ára pedig a vártnál lassabban töltik ki a W-alakzatot.

2019.03.01.

Mozgalmas napok előtt a Nike, Netflix és Wells Fargo

A Nike részvények ára meredeken emelkedik, a Netflix is új lokális csúcson, a Wells Fargo pedig talán éppen egy nagyobb emelkedés előtt. Lássuk közelebbről, hogy a következő napokban mi várható.

2019.02.28.

Bikauralom a Google, Facebook és Intel grafikonján

Az Intel, a Google, és a Facebook részvényei is alapvetően emelkedő trendben vannak, de különböző fázisokban. Míg az Intel intenzíven emelkedik, a Google csatornában kapaszkodik felfelé, a Facebook pedig egy korrekció után kapott erőre.

2019.02.27.