LEGFRISSEBB ELEMZÉSEINK

GER30

GER30 TECHNIKAI ELEMZÉS

Órás

Február eleje óta emelkedő csatornában halad a DAX árfolyama felfelé, a hónap végéhez közeledve lokális csúcsát is meg tudta haladni 11400 pontnál az alakzat tetejéhez tapadva. 11550-ig tartott a lendület, itt a tető megformálása után visszaereszkedett a csatorna aljára az árfolyam február utolsó napján. Ez éppen 11400-hoz esik, ami az előző tető, így van jelentősége az órás charton, mint technikai szint. Ha nem sérül a támasz a folytatásban, és sikerül felfelé fordulni róla, akkor visszatérhetünk a lokális csúcshoz, azt átlépve pedig érvényben maradna az emelkedő csatorna, amiben haladva a 11700 pontos zóna lehet majd elérhető. A 11400-as szint és a csatorna letörése egyértelmű bearish irányú jelzés, ez esetben a Fibonacci szintek mentén érdemes keresni a lehetséges kapaszkodókat.

Támasz: 11400

Ellenállás: 11550


Napi

Izgalmasan alakult a német index kereskedése az év eleje óta, egy fordított fej-váll alakzatból tudott először kilépni az árfolyam, az ebből elvárható emelkedés megtörtént február végére, több mint fél éves trendvonalba akadt bele 11550-nél az árfolyam. Ez kifejezetten erős ellenállás, amit egyelőre nem tudott leküzdeni az index. Az elmúlt héten jelentkező doji gyertyák innen feltételeznek lefelé fordulást, illetve az indikátorok is elvesztették bullish élüket. Egyelőre tehát kétségbe vonható, hogy a márciust a trend alól érkező kitöréssel nyitja majd az árfolyam. 11400 alá visszabukva még bejárható lehet egy több száz pontos tér lefelé, 11200 és 11000 jelentenek támaszt.

Támasz: 11200 (trend); 11000

Ellenállás: 11500-11550 (trend)

2019.02.28.


Tájékoztatás

Ezen dokumentum sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására.
Továbbá nem minősül sem maga a dokumentum, sem annak bármely tartalma szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, illetve ajánlati felhívásnak.
A Random Capital Zrt. semmilyen tekintetben nem vállal felelősséget a dokumentumnak, vagy annak, egyes részleteinek a fenti célokból történő felhasználásából, illetve azzal összefüggésben bármely más módon keletkező esetleges károkért.
A Random Capital Zrt. nem tudja garantálni a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis ezen tények, adatok különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a feladatkörei közé, továbbá a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek szubjektív megítélésén alapulhatnak ezen dokumentumban található tényállítások.
A dokumentumban deklarált tájékoztatások kapcsán nem kerültek figyelembevételre az egyes, dokumentumhoz hozzáférő befektetők pénzügyi ismeretei, egyedi befektetési céljai, kockázatvállaló képessége, vagy - amennyiben a hírlevél címzettje a Random Capital Zrt. ügyfele vagy korábbi ügyfele - az általa kitöltött ún. alkalmassági, ill. megfelelési teszt eredménye.
A tárgy szerinti dokumentumban található tájékoztatásoknak nem célja döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, és maga a döntéshozatal, mindez értendő – de nem kizárólagosan- a befektetési döntésekre és kockázatkezelésre.
A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.
Hangsúlyozandó hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját – befektetési - céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.
A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése, pontos ismereteinek elsajátítása.
A pénzügyi eszközökre vonatkozó ügyletek során feltétlenül szükségeltetik figyelembe venni a tranzakciók adóvonzatát, illetve a vonatkozó adózási kérdéseket. Az adózási kérdésekkel kapcsolatban a közölt információk kizárólag tájékoztatási célúak, és nem tekinthetők a vonatkozó jogszabályok hivatalos értelmezésének, továbbá adótanácsadásnak sem minősülnek.
Random Capital Zrt. nem vállal felelősséget a jogszabályi változásokból eredő jogkövetkezményekért, továbbá az adózással kapcsolatos vonatkozó jogszabályi rendelkezések dokumentumban szereplőtől eltérő értelmezéséből adódó esetleges következményekért sem. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az adójogszabályok értelmezése és azok alkalmazása kizárólag az adózó felelőssége, ugyanis a tényleges, pontos adókötelezettség mértékére számos egyedi tényező lehet hatással, ezért ezt minden esetben egyedi vizsgálatnak, felmérésnek kell megelőznie.